Nieuws
21 december 2022

Opfrieser Bierenburg!

Sonnema Berenburg in het nieuwe Bierenburg drankje!

Delen?

Bierenburg, wat is dat?

Brouwerij Dockum, Sonnema Berenburg en Visit Friesland hebben de handen ineen geslagen en wat moois gemaakt. Hier gaat je pompeblêdje harder van kloppen, rechtstreeks van Friese bodem: Bierenburg. Een fris en kruidig biertje met hartverwarmende toon van onze Sonnema Berenburg.

Geschiedenis

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. De stad kende op het hoogtepunt maar liefst 19 brouwerijen, en dat alles omdat het water niet te drinken was. Kâld Kletske zet deze traditie voort als hét Friese bier.

Elders in Friesland ging Fedde Sonnema in 1860 op jacht naar kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs de paden. Hij combineerde diverse kruiden op zoek naar het perfecte bittertje dat we nu allemaal kennen als Sonnema Berenburg.

Deze twee Friese verhalen komen anno 2022 samen in één drankje: Bierenburg. De smaken van Kâld Kletske en Sonnema brengen de krachtige maar doordrinkbare Opfrieser Bierenburg met tonen van citrus en een afdronk met heerlijk warm gevoel.

Waar kan je het kopen?

Goed om te weten: Sonnema verkoopt dit drankje niet! Dit gaat via de andere partijen. Klik hieronder op de link om meer te lezen over het drankje en om het drankje te bestellen.

Lees meer!