Over Sonnema

Recept Sonnema Berenburg

Benieuwd naar het recept van Sonnema Berenburg? Sonnema is de oudste en meest geliefde Berenburg die er bestaat. Sonnema wordt al generatie op generatie gedronken. Hoe we het ruim 160 jaar geleden maakten, zo doen we het nu nog steeds. Ambachtelijk. Met zorg en volgens oud  (geheim) familierecept.

Over Sonnema   Bezoekerscentrum

Robuust en eigenzinnig

Robuust en eigenzinnig. Dat is de smaak van Sonnema, de pittige kruidendrank uit Friesland. Net zo eigenzinnig als de Dokkumer Fedde Sonnema zelf, die in 1860 in zijn herberg zijn eigen beerenburg maakte. Ook aan de naam geeft hij een eigen draai. De Sonnema Berenburg wordt daarom met één ‘e’ geschreven.

Ingrediënten Sonnema Berenburg

Het recept van Sonnema Berenburg bestaat uit veel en dan bedoelen we ook echt heel veel ingrediënten. Het kruidenmengsel is natuurlijk geheim, maar een aantal kruiden kunnen we natuurlijk wel aan je vertellen. Dit zijn Sandelhout, Alsem, Jeneverbes, Laurierblad, Gentiaanwortel, Oranjeschillen (sinaasappel), Duizendguldenkruid, Brandnetel, Kalmoes.

Ingrediënten Sonnema 1860

De Sonnema 1860 is een speciale editie van de oude bekende Sonnema Berenburg. Deze bestaat onder andere uit: Sandelhout, Jeneverbes, Laurierblad, Gentiaanwortel, Bittere sinaasappel, Zoete sinaasappel, Galangawortel, Muntblad, Rozemarijn, Dragonblad, Basilicum.

Verschil tussen Sonnema Berenburg en Sonnema 1860

Sonnema Berenburg wordt gemaakt met een kruidenbed waar steeds een nieuw deel wordt toegevoegd en soms een deel van wordt verwijderd. Bij Sonnema 1860 worden alle kruiden maar eenmaal gebruikt. Ook is het aandeel kruiden in Sonnema 1860 vele malen hoger dan in de gewone Sonnema Berenburg. Dit zorgt ervoor dat de smaak veel pittiger is. Ook is de kruidensamenstelling voor Sonnema 1860 opnieuw gekozen. Deze wijkt af van de eeuwenoude van Hendrik Beerenburg. Een nieuw smaakje dus! Wil jij weten welke het lekkerste is? Ga dan nu direct langs een slijter bij jou in de buurt.

Technieken die worden gebruikt

Om de Sonnema extra lekker te maken, maken wij gebruik van een aantal handige trucjes. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van extractie, waarbij geurstoffen, bitterstoffen en tannines uit de kruiden wordt gehaald. Dit wordt toegepast op 17 kruiden. Ook maken wij gebruik van distillatie. Zo worden alleen de vluchtige/geurige bestanddelen worden geïsoleerd. Dit wordt toegepast op 7 kruiden. Op deze manier maken wij de lekkerste Sonnema Berenburg en Sonnema 1860, speciaal voor jou!

Geen houdbaarheidsdatum

Sonnema heeft geen houdbaarheidsdatum zolang de fles maar ongeopend en op een donkere plek bewaard wordt. Na 3 jaar kan er alleen een smaakverandering optreden. In de productie van Sonnema worden geen gluten gebruikt. Een uniek recept!

Over Sonnema   Cocktailbrochure   Voedingswaarden