Sonnema 1860 on the rocks

Sonnema 1860 drink je het lekkerst on the rocks. Inspiratie nodig voor een heerlijke cocktail? Geniet hier mee!

Assortiment   In the mix

Hoe drink je Sonnema 1860?

Sonnema Berenburg is een echte klassieker, maar Sonnema 1860 heeft nét dat beetje extra spice. Dat mag ook wel voor deze jubileumeditie van ons 160 jarig bestaan. Die extra kick ervaar je vooral als je hem on the rocks serveert. Benieuwd op welke manieren je hem drinkt? Doe hier inspiratie op.

Wat is Sonnema 1860?

Sonnema 1860 is een volle Berenburg met een krachtige samenstelling van kruiden en vruchten zoals pomerans, gentiaanwortel en basilicum. De smaak van Sonnema 1860 is net wat steviger dan die van de originele Sonnema Berenburg, dit komt mede door een andere samenstelling van kruiden en het verhoogde alcohol percentage (35%). De smaak is kruidig en zacht. Ook is er een klein bittertje waarneembaar met fruitige tussentonen, en een prikkelende afdronk op de tong.

Classics on the rocks

De meest klassieke manier om Sonnema 1860 te serveren is in een mooi tumbler glas met ijsblokjes. Schenk er 50 ml Berenburg bij en je kunt genieten als een echte James Bond. Serveer hem ‘Shaken, not stirred’ en houd ondertussen in de gaten of je de wereld ook kunt redden. Maar wel nádat je je glas leeg hebt, uiteraard.

Old fashioned 1860

De Old fashioned 1860 is een mix voor iedereen die vanaf 1860 gewoon al zeer veel stijl heeft. Met deze chique cocktail kun je echt indruk maken. Wat deze mix zo bijzonder maakt is de combinatie met 60 ml Notaris Maltwine – Bartenders Choice Rome Edition. Deze drank wordt a la Tom Cruise in een shaker gemixt met 30 ml Sonnema 1860. Na het toevoegen van een verfrissende laag ijsblokjes schenk je hem vervolgens uit in een glas. Genieten gegarandeerd!

Death on the rocks

Probeer ook eens de spookachtige mix Death since 1860, vaak gemaakt tijdens Halloween. Om na 160 jaar terug te komen op deze aardbol heb je deze stevige kick wel nodig. Voor deze mix schenk je 40 ml Sonnema 1860 in een glas, met vooral heel veel ijs! De drank wordt vervolgens op smaak gebracht met citroensap, Cointreau triple sec en ml Ginger Ale. Daarmee krijg je zelfs de oudste mummie op z’n benen.

Nog meer inspiratie?

De sky is the limit. Kijk ook eens bij onze Fryske Famkes, een pittige mix op basis van Chartreuse en Marasquin. Of check de Sonnema Holiday met gin, rum en zomerse passievruchten. Tot slot kunnen we je ook niet onthouden van de Frysian Troublemakers, in deze mix zit o.a. Vermouth en citroen. Zoals je ziet is Sonnema 1860 dus een heerlijke basis voor een verscheidenheid aan cocktails. En ook deze drie eigenzinnige mixjes: drink je on the rocks!

De perfecte temperatuur

Sonnema 1860 heeft een stevige bite waardoor die lekker is in een mix met frisdrank en een ideale basis vormt voor je cocktail. Je bewaart Sonnema 1860 prima op kamertemperatuur, en serveert hem bijvoorbeeld in een mooi tumbler glas. Aangevuld met ijsklontjes voor nét die frisse touch!

Extra cool

Omdat Sonnema 1860 een alcoholpercentage heeft van 35% kan hij zelfs in de vriezer. Zodat je hem tijdelijk extra cool kan maken vlák voordat je hem serveert. Is dat nog niet genoeg, gooi er ijsklontjes bij, want klassiek is Sonnema sowieso het aller, aller, allerlekkerst. Maar dat zeggen we als 160 jaar Berenburg kenner. Zin om hem te proeven? Kijk meteen in het assortiment of haal hem bij de slijterij.

Assortiment  In the mix