Sonnema 1860: Puur genieten

Het begon allemaal in 1860, bij de eigenzinnige Fedde Sonnema. Met kruiden van Hendrik Beerenburg en kruiden uit de Friese natuur ontwikkelde hij zijn eigen receptuur.

Assortiment   Over Sonnema

Puur genieten met Sonnema 1860

Van Sonnema Berenburg kun je uiteraard altijd genieten, maar Sonnema 1860 heeft nét even dat beetje extra. Ter ere van het 160 jarig bestaan van Sonnema is deze speciale jubileumeditie gebrouwen. We rollen er graag de rode loper voor uit, en raden je aan er even rustig voor te zitten.

Een volle Berenburg

Sonnema 1860 is een volle Beerenburg met een heerlijke samenstelling van kruiden en vruchten zoals pomerans, gentiaanwortel en basilicum. De smaak van de ze Berenburg is een klein beetje anders dan die van de originele Sonnema Berenburg, dit komt mede door de andere samenstelling van de kruiden en het verhoogde alcohol percentage (35%).

Hoe proeft Sonnema 1860?

De smaak is nét iets sterker dan die van Sonnema Berenburg, vanwege een andere samenstelling van de kruiden en vruchten. De smaak is kruidig en zacht. Ook is er een klein bittertje waarneembaar met fruitige tussentonen, en een prikkelende afdronk op de tong.

Verras je zintuigen

Eerst wordt je verrast door een fruitige geur met een fris, kruidige achtergrond. De tweede noot bestaat uit sinaasappel, laurierblad, galangawortel en rozemarijn. Lang na de laatste slok is de geurbeleving in het glas nog merkbaar. Wees gerust. Dat glas is zo weer gevuld!

Wat is het verschil tussen de 1860 en de reguliere Sonnema?

Het verschil tussen de 1860 Berenburg en de reguliere Sonnema Berenburg zit vooral in de samenstelling, maar in ook de manier van bereiden. Sonnema Berenburg wordt gemaakt volgens ons oude receptuur op een kruidenbed dat continu wordt ververst. Bij Sonnema 1860 worden de kruiden slechts eenmaal gebruikt. Bij iedere productieronde worden er dus ‘verse’ kruiden gebruikt. Het aandeel van kruiden is daarnaast ook veel hoger dan in de reguliere Sonnema Berenburg.

De fles lijkt hetzelfde als de originele Sonnema Berenburg, maar dan met een mat zwarte coating. De dop is zwart en het etiket met de gouden accenten maken het plaatje compleet van deze Friese “160 jier edysje”.

Hoe drink je hem?

De Berenburg heeft een stevige bite waardoor die lekker is in een mix met frisdrank en een ideale basis vormt voor je cocktail. Je drinkt deze Berenburg het beste op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in een mooi tumbler glas. Drink je hem liever on the rocks, dat kan natuurlijk ook! Van Sonnema 1860 geniet en ervaar je hoe dan ook van 160 jaar vakmanschap.

Assortiment   Over Sonnema