BeCo – Sonnema Cola

Een Beco is een Berenburg Cola die je in de kroeg, op een feestje of het strand bestelt. Deze gemixte cocktail kun je zelf mixen óf meteen in een premix krijgen. Klik er snel één open!

Bekijk onze Premix

Cocktailbrochure

Wat is een beco?

Een Beco is een andere term voor een Sonnema Cola. Je kunt hem bestellen in de kroeg, op festivals, of handig meenemen voor een feestje. Je kunt hem zelf mixen óf meteen in een premix krijgen, handig toch? Deze premix wordt gemaakt van Sonnema Berenburg, de bekendste, oudste en lekkerste Berenburg van Nederland. We noemen hem ook wel de Soco en in Spakenburg zeggen ze Coso!

Oorsprong Berenburg

De Sonnema Cola is een klassiek drankje met een oorsprong uit Friesland. Deze op kruiden getrokken gedestilleerde drank, werd in de 17e eeuw voor het eerst gemaakt met de kruiden van Hendrik Beerenburg. Beste kerel! Sonnema Berenburg is een donkerbruine drank en heeft een alcoholpercentage van 30%. Het werd in het verleden veel gebruikt als anti-verkoudheidsdrankje. Tijdens koude winters kun je je wel voorstellen waarom; het houdt je lekker warm.

Smaak van Berenburg

Hoe proeft dat eigenlijk, zo’n Beco? De smaak van Sonnema Berenburg is lekker kruidig, zoet en een béétje dropachtig. De drank heeft een stevige bite en werkt daarom perfect in combinatie met de frisse combinatie van cola. Met een schijfje citroen erbij is je Beco helemaal compleet. Een Beco schenkt ook heerlijk op ijsklontjes in een longdrinkglas.

Premix Beco

Geen zin om zelf te mixen? Gelukkig hebben wij de Sonnema Cola al voor je gemixt. Zowel de Beco als de Siso kunnen zo hóppa mee naar een feestje, naar de sportclub of een dagje op de boot. Het alcoholpercentage van de premix is 7%. Er zit 0,25 liter in een blikje, en de verhouding is net als in de handgemaakte mix 1/3 Sonnema met 2/3 cola. Heerlijk toch? De Beco van Sonnema is verkrijgbaar in de winkel. Zo niet, vraag ernaar!

Premix Siso

Wist je dat we ook al een Sonnema Sinas voor je gemixt hebben? Lekker om eens af te wisselen, en heerlijk voor de dorst. De Siso is een fijne afwisseling als cocktail en kun je serveren met een schijfje sinaasappel on the rocks. Tijdens de zomer, een feestje, of om te chillen in de tuin of op balkon, we snappen dat een premix dan wel zo handig is. Ook deze 0,25 liter blikjes passen goed in een mini fridge of tas – maar vooral in de hand! Hoe drink jij je Berenburg het liefst?

Speltip: De beco bowling

Als de avond héél gezellig wordt kun je met Beco en Siso blikjes ook een mini bowlingbaan bouwen in huis. Op eigen risico dan hè? Een pingpong-, tennis of voetbal rolt al prima! Lege blikjes hebben de beste balans, vol moet je een tikkie harder rollen. Houd de spelregels simpel: het aantal blikjes om is het aantal slokken voor de tegenpartij. Een strike is een opdracht voor de verliezer naar keuze. Proost!

Premix   Cocktailworkshop