SiSo – Sonnema Sinas

Een siso is een heerlijke premix die je op het strand, op een feestje of festival drinkt. Deze cocktail kun je zelf maken óf meteen in een premix krijgen. Heerlijk voor onderweg!

Bekijk onze Premix

Cocktailbrochure

Zomervibes

Ben jij gek op goud, zon en zomer? Houd jij van barbecue’s, strand en Caribische muziek? Dan is Siso jouw perfecte partner. Ze past perfect in de hand, klikt lekker open, en houdt van gezelschap zonder gedoe. Klaar mee? Hop in de kliko! Geen zorgen, het is maar een blikje, maar we kunnen je haar zeker aanraden!

Wat is een Siso?

Een Siso is de bijnaam voor een Sonnema Sinas, een heerlijke mix die je op het strand, op een feestje of een festival drinkt. Deze cocktail kun je zelf maken óf meteen in een premix krijgen van Sonnema Berenburg. Maar deze lekkere mix heeft nog meer namen: SoSi – SiSo – BeSi… Wat is jouw favoriet?

Friese roots

De Siso wordt gemaakt van de echte Sonnema Berenburg. Dit kruidige drankje komt eigenlijk uit Friesland. In de 17e eeuw stookte Hendrik Beerenburg hem al stiekem in de kelder op eigen kruiden, en daar zijn we hem nu nog dankbaar voor! Deze sterke drank heeft menig lichaam warm gehouden in barre winters, maar sinds we hem als cocktail mengen met sinaasappel blijkt de Siso ook een fantastische zomerdrank!

Smaak siso

Benieuwd naar de smaak? De Siso van Sonnema heeft een stevige bite, is lekker kruidig en zoet van nature. In combinatie met sinas wordt ze fris en fruitig. Maar on the rocks met een schijfje sinaasappel kun je er zelfs Tom Cruise mee aftroeven. De mix past heerlijk in een longdrinkglas. Heb je die niet bij je, dan is één klik van het blikje al genoeg! Wist je dat ze Sonnema Sinas in Groningen een “Mandarijntje” noemen? Wij snappen wel waarom.

Premix

We snappen dat je niet altijd tijd óf zin hebt om zelf te mixen. Gelukkig hebben wij dat al voor je gedaan! Net als de klassieker Sonnema Sinas krijg je 1/3 Sonnema en 2/3 Sinas. De premixblikjes hebben een inhoud van 0,25 liter en bevatten een alcoholpercentage van 7%. Ze zijn verkrijgbaar in de winkels, op festivals, of bij de slijterij. Zo niet, vraag er gerust naar!

Battle of the sexes: Beco vs Siso

Wist je dat we ook de klassieke Berenburg Cola in een premix hebben? Lekker voor de afwisseling. Hoef je ook geen extra fles cola te halen waar de prik slechts van vervliegt. Siso en Beco hebben matching jasjes, een beetje zoals Mars en Venus. Dus zet ze classy op tafel, gemengd in een bak met ijsklontjes en je hebt meteen een goed gesprek.

Speltip: De Siso Slalom

Als de avond héél gezellig wordt kun je met Siso en Beco blikjes ook een mini slalom bouwen in huis. Kun je meteen testen of het nog wel slim is om zelf terug te rijden. Lege blikjes gaan makkelijker om, daarmee is de moeilijkheidsgraad meteen een stuk hoger! Met volle blikjes kun je nog valsspelen, maar de kans is groot dat ze dat aan het einde van de avond niet meer zijn. De regels? Ieder blikje dat omgaat is een traktatie voor jezelf. Parcours ideeën? Bouw gerust je favoriete skischans na! Salud!

Premix   Cocktailworkshop